Θεραπευτική οδοντιατρική

Η κλινική μας προσφέρει όλα τα είδη θεραπευτικών οδοντιατρικών υπηρεσιών:

  • πρόληψη και θεραπεία τερηδόνας
  • θεραπεία ουλίτιδας και παροδοντίτιδας
  • θεραπεία όλων των ειδών πολφίτιδας και περιοδοντίτιδας
  •  
  • σφράγισμα οδοντικών καναλιών και αφαίρεση παλιών σφραγισμάτων
  • επαγγελματική λεύκανση δοντιών (σύστημα ZOOM-AP)
  • αισθητική αποκατάσταση δοντιών
  • επαγγελματικός καθαρισμός – αφαίρεση οδοντικής πλάκας και πέτρας

Τερηδόνα

Η τερηδόνα προκαλείται από μικροοργανισμούς, που παρουσιάζονται στα δόντια με την λανθασμένη ή πλημμελές περιποίηση του στόματος. Όταν η διατροφή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες όπως π.χ. τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, άμυλο κτλ και σε συνδυασμό με το μη τακτικό βούρτσισμα, στην επιφάνεια των δοντιών δημιουργείται οδοντική πλάκα, η οποία αργότερα μετατρέπεται σε πιο στερεά ουσία, την πέτρα, κάτω από την οποία οι μικροοργανισμοί παράγουν οργανικά οξέα, που προκαλούν την απασβέστωση της αδαμαντίνης και διάβρωση της οδοντικής κοιλότητας. 

Η παρουσίαση της νόσου περνά τρία στάδια: επιφανειακή τερηδόνα, μεσαία και βαθύ. Στην επιφανειακή και την μεσαία τερηδόνα παρουσιάζονται παροδικοί πόνοι κυρίως από γλυκά, ξινά, ζεστά και κρύα. Με την παρουσίαση των συμπτωμάτων αυτών είναι απαραίτητη η επίσκεψη του οδοντίατρου σας για την έγκαιρη θεραπεία με ελάχιστη απώλεια ζωντανού οδοντικού ιστού.

Πολύ συχνά η τερηδόνα αναπτύσσεται χωρίς συμπτώματα μέχρι το τελευταίο της στάδιο, κατά το οποίο δημιουργείται εκτεταμένη κοιλότητα μέσα στο δόντι, που χωρίζεται από την ευαίσθητο νευρικό ιστό μόνο με λεπτό στρώμα της οδοντίνης. Στο στάδιο αυτό χαρακτηριστικοί είναι οι παρατεταμένοι πονοι από μηχανικά ερεθιστικά (κατά το μάσημα) ως επίσης από χημικά (γλυκά ή ξινά) και θερμοκρασιακά ερεθίσματα. Δυστυχώς, οι ασθενείς αποτείνονται στον οδοντίατρο μόνο με την παρουσίαση των έντονων πόνων, όταν η τερηδόνα φτάνει στο τελευταίο της στάδιο, και η θεραπεία της πάντα αποτελεί ένα δύσκολο έργο.    

Η πρόληψη της τερηδόνας

Η καθημερινή και επιμελής περιποίηση του στόματος αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα στη διατήρησης της υγείας των δοντιών.Το καθημερινό βούρτσισμα (δυο φορές την ημέρα), η χρήση οδοντικού νήματος μετά από κάθε γεύμα και η χρήση στοματικού διαλύματος, είναι παράγοντες που μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης τερηδόνας, χωρίς όμως να την αποκλείουν. Η οδοντική πλάκα που παραμένει στα δυσεύρετα για την οδοντόβούρτσα σημεία, δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τα βλαβερά βακτήρια, και μπορεί να οδηγήσει στην τερηδόνα. Για την έγκαιρη εντόπιση της νόσου και την αποτροπή της ανάπτυξης της συνιστούμε την προληπτική εξέταση και τον επαγγελματικό καθαρισμός από τον οδοντάτρο κάθε 6 μήνες

Γονείς! Προστατέψτε τα δόντια των παιδιών σας!

Οι τραπεζίτες δίδονται μόνο μια φορά, και για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η περιποίηση των δοντιών από την αρχή. Οι γονείς πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά τους κανονισμούς της σωστής υγιεινής του στόματος και να προσέχουν την καθημερινή της εκτέλεση. Κάθε έξι μήνες πρέπει τα παιδιά να επισκέπτονται τον οδοντίατρο για την πρόληψη και τον επαγγελματικό καθαρισμό. Η στοματική υγεία των παιδιών είναι στα χέρια των γονέων τους.    

Υλικά σφραγίσματος.

Στην θεραπεία των δοντιών εργαζόμαστε με σφραγιστικά υλικά των προοδευτικών ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών, όπως 3M, ESPE, VOCO, KERR, DENTSPLY και άλλες.

Επίσης εργαζόμαστε με το υλικό QUIXFIL και CRISTALLANE, η ανθεκτικότητα των οποίων μπορεί να συγκριθεί με το αμάλγαμα, όμως κατέχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα – το χρώμα. Αντίθετα προς το αμάλγαμα, που είναι μαύρου χρώματος, το χρώμα του QUIXFIL και CRISTALLANE είναι πολύ κοντά στο φυσικό χρώμα του δοντιού.

Ακτινογραφίες

Για την ακριβές διάγνωση και τον έλεγχο της θεραπείας, στην κλινική μας διαθέτουμε την ψηφιακή ακτινογραφική μηχανή MORITA, για πανοραμική φωτογράφηση, βάση της οποίας επιτυγχάνεται η υψηλή ποιότητα διάγνωσης με την ελάχιστη εκπομπή ακτινοβολίας.

Για την προσωπική συμβουλή και εξέταση αποταθείτε στο τηλέφωνο: +357-22-314678.